two

Kaj je armodafinil?

Modafinil je dobro znan v nootropik Skupnosti za njeno sposobnost za povečanje splošne produktivnosti. To nas ohranja buden s povečanjem ravni dopamina, noradrenalina in orexin v možganih.

Kljub priljubljenosti modafinila, malo se zavedajo močnejši brat modafinil, armodafinil.

Znotraj tablet modafinil obstajata dve različici iste kemikalije; R-modafinil in S-modafinil. Izgledajo kot zrcalni posnetki. Enako je z desno in levo roko. Izgledajo enako, vendar v njihovi strukturi so v osnovi nasprotni.

Armodafinil je čisti R-modafinil, ki velja za najbolj psihoaktivne od obeh različic modafinila. Znanstveniki se nanašajo na zdravilo, ki vključuje le eno specifično različico (enantiomer) molekula, “enantiomer spojina.”

Po drugi strani pa se modafinil šteje za “racemsko komponento”, kar pomeni, da je v zmesi enako število različic od desne proti desni in na levi strani.

Razlika med čistim R-modafinilom in racemskimi različicami se zdi rahlo na prvi pogled. Konec koncev, tako vežejo na iste receptorje in v telesu, ki jih počnejo skoraj isto stvar. Pravilno?

Dejansko obstajajo velike razlike v učinkih teh dveh spojin. R-modafinil je na mikrovišini nekoliko močnejši od ramičnega modafinila. Zmešajte ga z milijardami molekul v enkratnem odmerku in učinki nenadoma dobili zelo močna.

Razlike med Armodafinilom in Modafinilom

  1. razlike v odmerjanju

Večino časa se modafinil daje v odmerku 200 mg.

Vendar pa se zdravilo Armodafinil najpogosteje uporablja v odmerku 150 mg na dan.

Čeprav to ni velika razlika v odmerkih, je treba to upoštevati, saj bo zdravilo Armodafinil, odvzeto v odmerku 200 mg, imelo drugačne učinke na telo.

Za tiste, ki so zelo občutljivi in bi radi nižji odmerek 75 mg, Waklert tablete so na voljo s priročno zarezo skozi center, zaradi česar je lažje razdeliti v istih polovičke za nižji odmerek.

  1. razlike v stranskih učinkih

V primerjavi z modafinilom, armodafinil je bolj verjetno, da povzroči simptome, vključno z nespečnostjo in prekomerno stimulacijo. To še posebej velja, ko je to storjeno prepozno čez dan. Prav tako je bolj verjetno, da povzroči suha usta, glavoboli in slabost kot modafinil, vendar manj verjetno, da povzroči anksioznost, paranoja in razdražljivost.

Največji problem za uporabnike Armodafinil (Waklert) je prekomerna stimulacija. Mnogi uporabniki poročajo, da se simptomi lahko izognemo z jedo odmerek zgodaj zjutraj in izogibanje drugim stimulansov, kot so kava ali čokolada.