Pic 2 Bradley Cooper Limitless

Dejanska NZT-48 in CPH4 (pametne tablete)

Predstavljajte si, če bi lahko vzamete tableto, ki vam omogoča, da preklopite iz uporabe 10% možganov na 100%.

Koliko pametnejši bi bil? Če bi uporabili več moči možganov, bi morda lahko razvili nove sposobnosti, kot je telepatija.

To je zgodba o filmu Lucy, v kateri drog imenovano CPH4 vidi v želodec tihotapca drog (Scarlett Johansson), ki ji daje globoko inteligenco in posebne sposobnosti.

To je podobno zgodbo o drugi Vsemogočni film (Limitless), v katerem drog imenovano NZT-48 naredi protagonist (Bradley Cooper) odlično v vsem, kar počne.

Ali obstajajo te neverjetne uspešnosti izboljšanje drog? Je modafinil najbližji nadomestek v resničnem svetu?

Kaj je NZT-48?

NZT je izmišljena droga iz filma Omnienten (Limitless).

Glavni lik, ki ga ima Bradley Cooper, je pisatelj poskuša prebiti, ki odkrije preko prijatelja novoustanovljeno zdravilo, imenovano NZT-48.

Po poskusu tega zdravila poveča svoj potencial možganov-postane bolj Insightful, lahko izkušnje v globino in se lahko naučijo zapletenih idej v kratkem času. Njegov prvi mejnik je bil izpust knjige-najboljše delo, ki ga je kdajkoli ustvaril-v eni noči.

Njegovi možgani so popolnoma na vrsti. On ne počuti utrujen, on je zelo produktivno, njegova pozornost do detajlov je dih in postane eleganten in karizmatičen.

Ko dobi več mamil, se zdi, da je njegov potencial brezmejna.

S svojimi novimi sposobnostmi se močno povečuje njegov uspeh in bogastvo. Znak Cooper je še, da bi milijone dolarjev na borzi in nato v bistvu potisne na vrh velike korporacije.

Na žalost, zdravilo ima nekaj škodljivih stranskih učinkov in kot je ugotovil, več drugih ljudi, ki so poskusili drogo pred njim so umrli po trpljenje več grozljivih glavobola.

Kaj je CPH4?

Tako kot NZT-48 iz filma Omnienten (neomejene), CPH4 je sintetično zdravilo iz fiktivni film imenovano Lucy. Zdravilo omogoča dostop možganov do 100% svoje skupne zmogljivosti, s čimer se doseže precejšnje izboljšave v vseh oblikah inteligence (čustveno, logično in kinesthetic obveščevalnih podatkov).

Temelji na splošnem prepričanju, da možgani uporabljajo le 10% svoje zmogljivosti, vendar, kot smo razpravljali podrobneje kasneje, to je pravzaprav mit. Človeški možgani so zelo učinkoviti in ne zapravljajo prostora ali energije.

Uporabljamo vse možgane.

V Lucy, glavni lik je igral Scarlett Johansson, tihotapec drog, ki opravlja nove eksperimentalne droge v želodcu. Potem ko je pretepel in brcnil z nekaj Crooks, paket v želodcu je raztrgana in drog se sprosti v krvni obtok v velikih odmerkih.

Značaj Scarlett Johansson postopoma pridobi dostop do drugih področij možganov in praktično presega človeško življenje. On bo lahko komunicirajo prek interneta in lahko celo nadzor stvari.

Zveni kar kul, kajne?

Ali so učinki teh zdravil mogoče?

Ideja, da tabletke, ki se lahko uporabijo za povečanje inteligence, izboljšanje komunikacije z ljudmi in celo telekinetike je vsaj privlačna, vendar je to mogoče?

Na žalost ni take stvari kot NZT-48 ali CPH4, čeprav goljufive izdelke s tem imenom je mogoče najti na spletu. Obstaja alternativa, vendar seveda obstaja nekaj ključnih razlik v tem, kako deluje.

Resnica o NZT-48 in CPH4

V filmu Lucy pojasnjuje, da CPH4 deluje s povečanjem zmogljivosti možganov od 10% do 100%.

To pomožen čut naprej papir, šele to zahtevati vi v vernik to pamet doesnt ‘ raba 90% od svoj železnina-kateri šele doesnt ‘ priložiti.

10% mit je eden od teh skupnih mitov, ki so se razširila v preteklih letih toliko, da so postali, splošno znanje “, kljub temu, da je bistveno narobe.

Naši možgani so izjemno učinkoviti in dejansko uporabljamo 100% možganov. Nič ni neuporabno.

Ta mit verjetno izvira iz dela nevrologa William James.

Rekel je, da uporabimo 10% latentne duševne energije naših možganov. To ne kaže, da 90% naših možganov ni nič, da je, smo ponavadi “Ride prostega teka” in povečanje preobratov, kot je potrebno.

To je bil nepravilno kotira v Lowell Thomas je priljubljena knjiga, “kako narediti prijatelje in vpliv People.”

Lowell je dejal, da je povprečna oseba razvije le 10 odstotkov svojih skritih duševnih sposobnosti “-preprosta napaka, ampak temeljna razlika v pomenu.

NZT-48 je podoben, čeprav mehanizem, v katerem je zdravilo pokazalo, njegove učinke ni bil opisan v filmu. Vendar pa ni zdravila, ki lahko povečajo raven IQ na štiri števke, kot v filmu.

Realnost, kaj lahko nootropics storiti

Nootropics lahko naredi veliko za nas. Lahko izboljšajo hitrost, s katero naši nevroni pošiljajo signale, izboljšajo zmožnost možganov, da se uprejo in obnovijo iz prekomernega napora, in celo izboljšajo funkcijo nevrotransmiterjev.

Večina nootropics nam bo zagotovila kognitivne podpore v neki obliki, vendar trenutno ni nobenih zdravil ali dodatkov, ki bi dejansko povečali naše IQ-in ni gotovo nič, da nam lahko telekinetic pooblastila.

Nootropics so koristne za ljudi, ki poskušajo povečati svoje kognitivne zmogljivosti, medtem ko delajo ali študira ali preprosto spodbujanje zdravega delovanja možganov na dnevni osnovi.

Modafinil: najboljša alternativa za te izmišljene pametne droge v resničnem svetu

Od vseh nootropics na trgu danes, Modafinil je najbližje NZT-48 ali CPH4 v resničnem svetu. Dejstvo je, NZT-48 je domnevno temelji na Modafinile sam, z le nekaj pretiravanj.

Večina nootropics imajo subtilne učinke na kognitivne zmogljivosti in lahko traja več dni ponovne uporabe, dokler ne bodo opaženi resnični učinki. Po drugi strani pa modafinil zagotavlja pomembno korist po enem odmerku.

Zdravilo se tehnično uporablja, da bi nas počutijo pozorne in pozoren, vendar ima sekundarno prednost povečanja ravni dopamina v možganih. Ta učinek povzroča takojšnje izboljšanje učenja, spomina in koncentracije.

Modafinil nas lahko spremeni v “stroje” v službi ali šoli.

Po uporabi modafinila ljudje pogosto preživijo več kot 10 ali 15 ur dela okoli projekta.

Tudi če modafinil ne vam super inteligence, lahko vas zelo učinkovito pri delu-celo podaljša dosegljivo delovnim časom do 20 ur!

To je mogoče videti do neke mere v filmu Omnienten (Limitless), ko Bradley Cooper traja NZT-48 in preživi veliko ur pisanja ali igranje na borzi brez utrujenosti.

Tako kot modafinil, utrujenost samo čaka po tem, ko je bila droga izčrpana.

Nakup modafinil online

Obstaja več načinov, kako lahko dobite modafinil.

Po pridobitvi recepta se lahko strinjate, da plača bogastvo in dobili blagovno znamko modafinil na vaši lokalni lekarni.

Pametnejši način je, da kupujejo modafinil od spletnega dobavitelja.

Nakup modafinil na spletu pomeni, da ne potrebujete recepta in ste plačilni le del cene.

Kako deluje modafinil

Modafinil deluje tako, da spodbuja področja možganov, povezanih s cikli spanja in blight. Natančneje, spodbuja vse “prebujanje” elementi spanja cikel in budnost, ki nas sili, da se pozorni za nekaj ur.

Pri jemanju modafinila je redko, da se počutite utrujeno in supposoy po 8 urah delovnega dne. Večina ljudi lahko pull 10 ali 15 ur dela, preden se začnejo počutiti utrujeni.

Stimulacija centralnega živčnega sistema

Modafinil stimulira 3 glavne nevrotransmiterje v možganih:

  1. orexin: cikel spanja in abhezija

Orexin je nevropeptid v možganih, ki opravlja funkcije zbudi del spanja in zbudi cikel.

Prehaja iz globokih možganov na druga področja, vključno s cerebralno skorjo.

Ko je tam, stimulira območje, zaradi česar se počutimo pozorne.

Pri ljudeh z disfunkcionalnih orexin sistemi, stanje, imenovano Narkolepsija je razvoj, ki pušča občutek prekomerne utrujenosti čez dan in lahko celo nepričakovano nap.

Modafinil je primarna droga, ki zdravniki uporabljajo za zdravljenje tega stanja, zaradi svoje sposobnosti za povečanje aktivnosti orexin.

Pri zdravih ljudeh, orexin povečuje, čeprav telo naravno omejuje sproščanje spojine (povzroča zaspanost). Mi lahko učinkovito kick naše možgane, da nas v prebujanju stanju, tudi če bi se običajno počutijo zelo utrujeni in pripravljeni zaspati.

  1. histamin: možganska stimulacija

Histamin ima veliko funkcij v telesu. Eden od najpomembnejših in zagotovo najbolj znana je alergijska reakcija. Povzroča lokalno otekanje, nosebout in srbenje.

V možganih pa histamin ima popolnoma drugačno vlogo.

Histamin ima stimulativni učinek na možgane.

Kot orexin, histamin igra pomembno vlogo v ciklu spanja in abking. Ko se sprošča, pove možgane, da vstopijo v stanje razburjenja in stimulacije.

  1. dopamin: Center za prejemke

Modafinil tudi poveča koncentracijo dopamina v možganih.

Dopamin je vsestranski nevrotransmiter z več vitalnih nalog.

Eden od najpomembnejših je urejanje nagradnega centra v možganih.

To posebno področje se uporablja za razvoj navad in rutin v našem vsakdanjem življenju. Če naredimo nekaj, kar možgani meni, koristno, bo nagrajevanje center nam z odmerkom oksitocina, ki nam daje dober občutek.

To programes globlje področja naših možganov, ki so shranjeni, da bi ponovno opravljanje te dejavnosti, s čimer dobili še en odmerek oksitocina.

Ta sistem je bistven med učenjem in nalogo-Focus proces.

Ljudje z nizkimi koncentracijami dopamina v možganih (kot so ljudje, ki živijo z ADD ali ADHD) imajo pogosto težave s koncentracijo, ker njihove možgane je za delo zelo težko prisiliti nagrado center, jim odmerek oksitocina.

To povzroča trpijo, da postanejo nemirni in zlahka razpršene.

Modafinil se pogosto uporablja za izboljšanje koncentracije, zlasti pri bolnikih z ADHD, saj povečuje koncentracije dopamina, kar omogoča lažjo aktivacijo nagradnega centra.

To nam omogoča, da se osredotoči na nekaj za dolgo časa in nato poiščite stimulacijo drugje.

Kaj lahko pričakujete od modafinila?

Zdaj, ko vemo, kako modafinil deluje in zakaj se razlikuje od fiktivnih zdravil NZT-48 in CPH4, kaj je dobil, kaj lahko pričakujete pri jemanju modafinil.

Kako dolgo bom začel čutiti učinek?

Modafinil bo začel delovati v približno 1-2 ur. To je odvisno zelo veliko o tem, koliko ste jedli pred in kaj ste jedli.

To je zato, ker ko si dal modafinil (ali katero koli podobno zdravilo) skupaj s hrano, hrano in modafinil skupaj tekmujejo za absorpcijo.

To pomeni, da bo trajalo malo dlje za učinke zdravila, da začne pokazati.

To ni slaba stvar in je priporočljivo, da se modafinil po obroku zaradi nekaterih njegovih negativnih stranskih učinkov za zatiranje apetita.

Kako boste čutili Modafinile?

Ne boste počutili pametnejši na Modafinile kot vam na droge v filmih, vendar pa se boste počutili bolj pozorni in veliko bolj osredotočen na nalogo.

Zaradi teh učinkov je modafinil tako uporaben za študente, ustvarjalne delavce in profesionalne podjetnike, ki delajo na težavnih in duševno zahtevnih aktivnostih.

Ljudje pogosto poročajo občutek, da lahko popolnoma “tune in” na tisto, kar delajo na.

Mnogi ljudje poročajo tudi, da po tem, ko ste vzeli modafinil, shranjevanje pomnilnika je bolj učinkovito. Namesto, na primer, opozarja na odgovor na hrbtni strani biljardna palica, se nagibajo, da se spomnite, ko so najprej zapišite.

Modafinil Časovnica

Količina časa modafinila ostaja aktivna lahko zelo razlikujejo med posamezniki, vendar običajno traja približno 16-22 ur. Večina ljudi ugotovi, da znaten del učinkov preneha po približno 16 urah.

Zdravilo se začne manifestira med 1 in 2 uri po zaužitju in vrhov približno 2 uri po temni (4-urni vrednosti).

Običajno ostane na najvišji točki za drugo 2 uri in nato postopoma zmanjšuje v naslednjih 12-14 ur.

Ali obstajajo kakšni neželeni učinki?

V filmu Omnienten (neomejene) drog začel povzročiti premike v resnici, hude glavobole in bolezni, ko niso bili aktivni na njej. Poročali so, da so prejšnji uživalci drog umrli po tem, ko so zmanjkalo zalog.

V Lucy CHP4, glavni lik sčasoma postal omnipous.

Scarlett Johansson je prekoračila čas in prostor in je lahko pogled na izvor življenja na zemlji, oblikovanje zemlje in vesolja, in priča velik bang.

Na koncu filma je popolnoma izginila. Na vprašanje, kje je bila, je odgovorila grozeče “jaz sem povsod.”

To je nekaj precej posebnih in resnih stranskih učinkov, ki jih je mogoče pričakovati od zdravil.

Tukaj, v resničnem svetu, neželeni učinki so veliko blažji.

Modafinil lahko povzroči nekatere neželene učinke. Vendar pa velika večina od njih ni resna.

Najpogostejši neželeni učinki zdravila modafinil so:

Glavoboli
Nespečnost
Zatiranje apetita
Napetost mišic
Anksioznost
V redkih primerih lahko pride do hude alergijske kožne reakcije, imenovane Steven Johnson sindrom.

Sklepne misli

Čeprav so droge iz filmov Omnienten (NZT-48) in Lucy (CPH4) so zanimive in zagotoviti temo za dober film, niso resnične.

Najbližja stvar, ki jo imamo do teh fiktivnih zdravil, je modafinil.

Namesto da nam zagotavlja superintelligence, Modafinil povečuje našo produktivnost in koncentracijo. Koristno je za ljudi, ki morajo narediti veliko dela naenkrat, na primer, za študente, ki opravijo izpit, za ustvarjalne delavce, ki poskušajo proizvajati vsebino, in za poslovne strokovnjake, ki delajo na projektu ali predstavitvi.