pic-2-take-your-pill

Zakaj moj modafinil ne deluje?

Obstaja več različnih razlogov, zakaj modafinil morda ne bo deloval. Lahko se združijo v dve kategoriji, ki temeljita na tem, kdo jih doživlja – novi uporabniki ali dolgoročni uporabniki.

  1. modafinil ne deluje za nove uporabnike
    Ste že poskusili modafinil večkrat in ugotovila, da vam ne daje podporo, ki je bila obljubljena, ko ste ga kupili?

Pred iskanjem drugega nootropik, lahko poskusite nekaj stvari, ampak najprej je pomembno razumeti, zakaj to morda ne bo delovalo.

A) nizka kakovost modafinila
Odvisno od tega, kje ste kupili modafinil, ste morda prejeli slabe kakovosti modafinila, ki ne more proizvajati učinke.

To je bolj pogosta, kot si mislil, zato vam priporočamo, da modafinil naročite vedno od visokokakovostnih zaupanja vrednih dobaviteljev.

Nesrečna resnica je, da obstaja veliko goljufivih spletnih strani in podjetij s slabo integriteto v modafinil prostora zaradi neregulirane narave. Podjetja pogosto dobavljajo tablete z ukinjeno garancijo ali neaktivnimi tabletami modafinila.      

Čeprav to ni pogost pojav, nekateri uporabniki modafinila ugotovijo, da njihova medicina ne brcne v kot bi morala.

To je pogostejša pri ljudeh, ki redno uporabljajo modafinil – vendar se to lahko zgodi tudi za nove uporabnike.

Na srečo, obstaja nekaj trikov, ki jih lahko uporabite, da bi vaše modafinil delo, če se zgodi, da vas.

Bomo raziskati, zakaj vaš modafinil morda ne bo deloval, in vam bomo ponudili 5 nasvetov, ki jih lahko uporabite kot sredstvo.

Kako rešiti to:

Če menite, da vaše modafinil tablete so bile napačne, najlažji način je, da bi nov odmerek iz uglednih vir. V nasprotnem primeru lahko poskusite preizkusiti na prijatelju, da vidim, če deluje na njih ali ne.

B) nezadostno odmerjanje

Standardni odmerek modafinila je 200 mg. nekateri spletni viri pa prodajajo odmerke do 50 mg.

V drugih primerih je odmerek 200 mg prenizek. To še posebej velja za ljudi z nadpovprečne telesne zgradbe.

Pomisli na svoje telo kot jezero. Ko jemljete zdravila ali dodatke, bodo v to jezero razredčite. Če jezero je zelo majhen, bo veliko višjo koncentracijo zdravila v vodi. Nasprotno, če je jezero veliko, bo droga manj koncentrirana, ko se raztopi v več vode in tako ima šibkejše učinke.

Preberite več o odmerjanju modafinila.

Kako rešiti to:

Poglej tablete, ki jih uporabljate, kakšen je odmerek?

Če je odmerek na tabličnem računalniku le 50 mg ali 100 mg in ste povprečna oseba, boste verjetno morali povečati odmerek, da bi dosegli kakršne koli pomembne učinke.

Mnogi ljudje so ugotovili tudi izboljšanje, ko so prešli iz modafinila na močnejšo različico – armodafinil. Najbolj priljubljeni izdelki armodafinil so Artvigil in Waklert.

Ciljajte približno 200 mg modafinila ali 150 mg armodafinila.

Podobno, če ste večja oseba in odmerek 200 mg ni dovolj za vas, poskusite vzeti večji odmerek. V tem primeru priporočamo, da postopoma povečate odmerek tako, da dodatni odmerek razdelite na polovico, da dosežete odmerek 300 mg, nato pa preklopite na dvojni odmerek 400 mg.

Če še vedno ne čutijo učinkov na 400 mg, verjetno imate bodisi nizke kakovosti tablet ali vaše telo potrebuje dodatno pomoč, da čutijo učinke modafinila.

To nas pripelje do naslednje točke…

C) genetski polimorfizmi (težave s presnovo zdravil)

Genomika regija je eksplodirala v zadnjih letih. Od zaključka človeškega genoma projekta-ki je preslikana celotnega človeškega genoma-naše razumevanje, kako različni geni vplivajo na naše zdravje je zrasla eksponentno.

Genetski polimorfizmi so edinstvene variacije določenega gena. To omogoča ljudem, da imajo različne barve las in oči in lahko vplivajo na številne druge funkcije človeškega telesa.

Nekateri genetski polimorfizmi vplivajo na način, ki ga presnavljamo droge v jetrih, nekateri nam omogočajo, da jih presnavljal hitreje (in s tem jih inaktivirati hitro), drugi povzročajo metabolizem počasnejši od standardnega povprečja (učinki trajajo veliko dlje).

Ste že kdaj srečal nekoga, ki se zdi, da je lahko prizadeta s kofeinom ali alkoholom? Ali pa morda z nekom, ki lahko pijejo kavo ali alkohol za ure in ostajajo razmeroma nespremenjena?

Oboje je verjetno posledica genetskih polimorfizmov, ki vplivajo na to, kako te spojine presnavljajte.

Kot večina zdravil, ko modafinil pride v telo, smo takoj začeli razdeliti v jetrih. Na srečo, Modafinil upreti to razgradnjo in omogoča, da ostane v obtoku za približno 10 do 15 ur.

Končno, vse modafinil s temi encimi je razdeljena v jetrih in izloča v urinu. Samo približno 10% odmerka modafinila zapusti mehur nedotaknjen; ostanek se izloči kot neaktivni presnovek, znan kot modafinil kislina [1].

Vsak od teh encimov je kodiran s posebnimi geni, od katerih so nekateri dobro znani polimorfizmov. Glavni odgovorni geni so CYP2C19, CYP3A4 in CYP2D6…

Kako popraviti:

Ne moremo spremeniti genov. To je seveda do tehnologije, kot CRISPR širi, ampak to je tema za drug članek. Na splošno je mogoče reči, da ne moremo spremeniti naših genov.

Kaj lahko storimo, pa je združiti modafinil z drugimi dodatki, ki upočasni presnovo.

Obstaja veliko rastlinskih ekstraktov, ki spreminjajo presnovne aktivnosti naših jeter in ki se lahko uporabijo za povečanje učinkov modafinila. Treba je opozoriti, da če poskusite, to storite na lastno odgovornost.

Ni priporočljivo, da zavirajo presnovo določenega zdravila predolgo. Če uporabljate katero od teh metod, je zelo priporočljivo, da se tedenski odmori.

  1. SOK GRENIVKE

Dokazano je, da sok grenivke (resnična snov – ne sok z aromo grenivke) zmanjša aktivnost vseh genov CYP450, povezanih z modafinilom.

To je najlažji način za zmanjšanje presnovne stopnje modafinila.

Spojine, odgovorne za te učinke, najdemo le v pristnih sokovih grenivk, po možnosti sveže iztisnjene iz sadja. Kupili sok grenivke lahko tudi to, vendar ima veliko nižjo kakovost.

  1. BACOPA (BACOPA MONNIERI)

Bacopa je priljubljen zeliščni nootropik drog z znanimi inhibitorne učinke na vseh 3 glavnih genov presnove modafinila.

To je odličen dodatek za tiste, ki jim droge delo slabo.

  1. RASTLINE, KI VSEBUJEJO BERBERIN

Ti vključujejo Berberis vulgaris in Vodilka Canadian (Hydrastis canadensis).

Berberin je spojina najdemo v različnih obratih. To je priljubljena kot prehransko dopolnilo z blagimi nootropik učinke. Poleg tega berberin zavira encime CYP450, ki so odgovorni za razgradnjo modafinila.

Berberin se običajno prodaja kot nootropik in za zdravljenje okužb v prebavnem traktu zaradi svoje široke antibakterijske učinke.

D) inaktivacijo z drugimi sestavinami

Še en razlog, zakaj modafinil ne sme delovati, so interakcije z drugimi živili/dodatki/zdravila v črevesju.

Nekatere spojine lahko dejansko veže na droge, kot so modafinil, in preprečujejo, da se absorbira v telo.

Sam modafinil ima stopnjo absorpcije le 40-65% [6]. Vse, kar dodatno zmanjšuje biološko uporabnost modafinila lahko zmanjša učinke zdravila na telo.

Mnogi jemljejo dopolnila zgodaj zjutraj-vse naenkrat. To mešanice spojine skupaj, ko se raztopi v želodcu, in jih lahko nevtralizirajo, preden so celo priti v krvni obtok.

Dober primer inhibitorne spojine so demulcents (droge mehčanje in pomirjujoče poškodovane ali vneto površine sluznice) in prebiotics.

To so priljubljena prehranska dopolnila, ki se uporabljajo za spodbujanje zdravja. Jih je mogoče kupiti v supermarketih ali v lekarni števec. Delujejo tako, da tvorijo sluzastih premaz na prebavni sluznice. To je zelo koristno pri popravilu poškodovanih območjih črevesja, vendar pa tudi blokira absorpcijo drugih spojin – vključno modafinil.

Če se demulcenti, kot sta Brest ali inulinskega, uporabljajo istočasno kot modafinil, je verjetno, da blokira absorpcijo zdravila.

Druge spojine lahko nevtralizirajo modafinil tako, da ga pritrdite na želodec in ga ne absorbira skozi prebavni trakt.

Ko so ljudje prehitijo z drogami, podobno tehniko se uporablja za preprečevanje več drog, ki se absorbira iz prebavnega trakta. Aktivno oglje se uporablja za vezavo na ta zdravila in za preprečitev njihove absorpcije v krvni obtok. Enako se lahko zgodi z drugimi sestavinami.

Stvari, kot so tanini iz zelenega in črnega čaja so še posebej znani za to.

PRIMERI SPOJIN, KI LAHKO NEVTRALIZIRAJO MODAFINIL:

Inulinskega
bisor od bizona
Hibiskus sluz
dodatki za vlakna
Lékorica (glycyrrizine)
Celuloze
zeleni čaj
črni čaj
veliko zeliščnih čajev
aktivnega oglja
Antacidi
Kako popraviti:

Popolnoma izogniti ta problem je zelo preprosta; modafinila vsaj eno uro narazen od vseh drugih dodatkov.

Večina spojin se bo že absorbira ali preselil dovolj daleč navzdol prebavni trakt, da se prepreči zaplete v približno eni uri.

V idealnem primeru, Modafinil se jemlje zjutraj na prazen želodec in nato uro kasneje hranljivo hrano in malo vode.

Če jemljete druga zdravila, je zelo priporočljivo, da se pred mešanjem z modafinilom posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

Droge ne more le zanika učinke modafinila, ampak tudi modafinil lahko izničijo učinke teh zdravil. Če potrebujete ta zdravila, da ostanejo, ne želite tvegati jih nevtralizirajo.

  1. modafinil ne deluje v dolgoročnih uporabnikih

Za dolgoročne uporabnike lahko opazite katero koli od zgornjih vprašanj. Vendar pa obstaja še en pomemben dejavnik, da razmisli, ko je modafinil jemlje za daljše časovno obdobje.

Toleranca zdravilne učinkovine

Toleranca zdravila v modafinilu je precej sporna. Obstaja veliko študij, objavljenih v strokovno pregledanih revijah, ki so pokazale, da modafinil ne ustvarja strpnosti.

Vendar pa je tudi pogosta težava, o kateri poročajo Uporabniki, ki redno uporabljajo modafinil.

Zato moramo upoštevati dejstvo, da je kljub pomanjkanju znanstvenega dogovora možna strpnost.

Kako rešiti to:

Tolerance se pojavi, ko se telo uporablja za drogo in se preneha odzivati na to. Najlažji način, da to popravimo, je, da se redno odmori.

Ponavadi traja nekaj dni, vendar je lahko do meseca. To je odvisno od odmerka, ki ste ga jemali in kako dolgo ste vzeli zdravilo brez prekinitve.

Preprečevanje tolerance na prvem mestu zahteva isto metodo. Mnogi uporabniki zamuditi 1 dan na teden ali 1 ali 2 tedna na mesec.

To je običajno dovolj, da se prepreči nastanek tolerance.

Povzetek

V veliki večini primerov modafinil deluje kot je prikazano in je dokaj zanesljivo zdravilo.

Če ne deluje, obstaja nekaj stvari, ki jih lahko razmislite in opravite prilagoditve, ki običajno odpravijo težavo.

Sumi so tablete slabe kakovosti, hitro presnovo drog, druge interakcije drog/dopolnila in nezadostni odmerki. V primeru dolgotrajnih uporabnikov morate razmisliti tudi o možnosti tolerance za zdravilo.

Najboljši način, da bi se izognili večini teh težav je pridobiti vir modafinila od ugledne dobavitelja in sprejme dnevni odmerek 200 mg modafinila vsaj eno uro pred obrokom in drugimi dodatki ali zdravili.

Priporočljivo je tudi, da jemljete redne prekinitve, da se prepreči razvoj toleranco za zdravila.